Annala-tehtävä alkoi silltä, että Editoriin piti kirjoittaa jotain arabian lähiympäristöstä. Pääsimme tunniksi vaeltelemaan ympäriinsä jutunaiheita miettien. Päädyin ensin tutunoloiseen luonnonpuistoon, mutta matkaa jatkettuani löysin upean puutarha-alueen. Tietysti kiinnostuin heti siitä, mikä paikka se oli, kun yksityiset puutarhat eivät ainakaan täällä Suomessa ole aivan sen kokoisia. Pienen jatkokiertelyn jälkeen selvisi paikan nimeksi Annala. Sitten vaan takaisin sisälle nettihakuun. Tuloksia löytyi helposti. Annalasta kertoo netissä sekä kaupungin rakennusviraston, että hyötykasviyhdistyksen sivut. Sain kaivettua esiin viitteitä myös kolmeen aiheetta käsittelevää kirjaa, joista tein varauksen kotikirjastooni.

Teksin rakenne oli nopeasti päätetty. Ensin kerron Annalan historiasta, ja esittelen vasta sitten paikan nykyisyyttä. Kenties hieman yllätyksetöntä vanhoista tiloista kirjoitettaessa, mutta ihan järkeenkäyvää minusta, historiassa kun kerrotaan usein samoista asioista, joita sieltä vielä nykyäänkin löytyy. Ei kannata turhaan pitkittää juttuaan kertomalla samat asiat moneen kertaan.

Tällä hetkellä olen tutkinut kahta kolmesta Annala-kirjasta ja kirjoittanut juttuni lähes valmiiksi. Tarkistan vain vielä kolmannen kirjan sisällön, mikäli siitä löytyisi jotain lisättävää tai muutettavaa, mutta muutoin teksti alkaa olla siinä.